Sales Engineer Binnendienst

Job description

Wil jij dè pompen specialist worden van Verder? Haal jij je energie uit het adviseren van klanten en het aandragen van technische oplossingen, ben je service gericht en ben je commercieel ingesteld? Lees dan snel verder! Wegens uitbreiding van het team, zijn wij namelijk op zoek naar een nieuwe collega, die zich gaat specialiseren in onze Verderair pompen.


De functie

Als Sales Engineer Binnendienst behandel je orders van A tot Z en geef je gedegen technische adviezen aan onze internationale vestigingen en (export) distributeurs omtrent onze Verderair pompen.

Je wordt onderdeel van een team van 7 enthousiaste collega’s en je werkzaamheden zien er als volgt uit:

  • Je verstrekt zowel telefonisch als per mail technische informatie omtrent onze pompen en daaraan gerelateerde onderdelen;
  • Je werkt offertes uit en bewaakt de orders (van bestelling tot levering);
  • Je selecteert producten en leveranciers en biedt alternatieven aan;
  • Je houdt handleidingen, data sheets, prijslijsten en technische gegevens up-to-date;
  • Je verwerkt en bewaakt (technische) claims tussen klant en leverancier;
  • Je draagt jou specifieke technische productkennis over aan collega’s en (export) distributiekanalen;
  • Je helpt mee met het organiseren van fabrieksbezoeken, product Webinars, product-launches voor onze (export) distributiekanalen.

Job requirements

Wie ben jij?

Een Sales Engineer Binnendienst met HBO werk- en denkniveau en liefst een afgeronde opleiding in de richting van werktuigbouwkunde, energietechniek of procestechniek. Iemand met enkele jaren ervaring in een soortgelijke technische binnendienst rol die ervaring heeft met Microsoft Office 365 en CRM beheer. Je communiceert makkelijk op ieder niveau, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je werkt accuraat en gestructureerd.


Wie zijn wij?

Verder B.V. te Groningen is onderdeel van de Verder Groep, een dynamisch en financieel gezond familiebedrijf. De Verder Groep bestaat uit internationale handels- en productiebedrijven in de chemische, proces-, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Specifieke toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld waterbehandelingen, proces- en milieutechnologie. Wereldwijd zijn we met ruim 1750 collega’s, waarvan 40 in Groningen. De Verder Groep is verkozen tot dé nummer 1 in de Nederlandse top 100-maakindustrie!

‘Passion for Pumps’ dat is het motto van Verder B.V. De organisatie levert een totaalpakket aan industriële pompen; ontwikkelt turnkey projecten en levert service, onderhoud en reparatie. Relaties bevinden zich o.a. in de (petro) chemie, voedingsmiddelenindustrie, farmacie, machinebouw, OEM en ingenieursbureaus. Verder B.V. onderscheid zich door een uitstekende kennis van uiteraard de verschillende pomp technologieën maar ook door kennis van de klanten en zijn processen. Daarmee wordt gegarandeerd de beste pomp oplossing geleverd.


Wat bieden wij?

Je maakt onderdeel uit van het internationaal Logistiek Centrum van de gehele Verder Groep. Je werkt samen met een team van professionals binnen een prachtig bedrijf en onderhoudt contact met de verschillende internationale Verder vestigingen. Je wordt beloond conform de CAO Metalektro en werkt vanuit Groningen.


Interesse?

Mail je CV met begeleidend schrijven. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jacqueline de Boom, Recruiter, 030-6779104. Kijk ook eens op onze websites www.werkenbijverder.nl en www.verder.nl.


(W&S) Bureaus, als we jullie nodig hebben dan bellen we!